Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegrilde zalm en tong met champagnesaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 tongfilets
200 gr zalmfilet
2 dl visfumet
1 dl champagne
2 sjalotjes
1 dl crème fraîche
1 prei
boter
naar smaak olie, peper, zout en verse dille
1 tomaat

Bereiden

Ontschub eventueel het vel van de zalm en snijd de vis in 8
stukken.
Was de zalm en de tong en dep ze met keukenpapier droog.
Laat de visfumet en de champagne samen met de gehakte
sjalotjes tot
eenderde inkoken.
Voeg de crème fraîche toe en laat weer tot de
helft inkoken.
Zeef de saus, breng haar op smaak met peper en zout en klop
haar vlak voor het serveren met een klontje ijskoude boter
op.
Halveer de prei in de lengte, snijd de helften vervolgens in
dunne repen en fruit de prei kort in hete boter.
Kwast de vis met wat olie in.
Laat ze onder de voorverwarmde grill snel gaar worden en
bestrooi met peper en zout.
Schep de prei in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg
de gegrilde
zalm en tong hierop.
Schep de saus rond de vis en garneer met dille en reepjes
gepelde tomaat.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gestoofde vis met appel en kerrie
Pasteis debacalhau
Paling met Provençaalse kruiden
Gebakken paling
Tiliapa met knolselderij en appelstoop

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes