Ontschub eventueel het vel van de zalm en snijd de vis in 8
stukken.
Was de zalm en de tong en dep ze met keukenpapier droog.
Laat de visfumet en de champagne samen met de gehakte
sjalotjes tot
eenderde inkoken.
Voeg de crème fraîche toe en laat weer tot de
helft inkoken.
Zeef de saus, breng haar op smaak met peper en zout en klop
haar vlak voor het serveren met een klontje ijskoude boter
op.
Halveer de prei in de lengte, snijd de helften vervolgens in
dunne repen en fruit de prei kort in hete boter.
Kwast de vis met wat olie in.
Laat ze onder de voorverwarmde grill snel gaar worden en
bestrooi met peper en zout.
Schep de prei in het midden van 4 voorverwarmde borden en leg
de gegrilde
zalm en tong hierop.
Schep de saus rond de vis en garneer met dille en reepjes
gepelde tomaat.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |